Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Juridisch Nieuws

  Uren, dagen, weken heeft u eraan gewerkt. Het strategisch plan van uw bedrijf, op basis van de meest recente boekhoudgegevens. Is dat nu een bedrijfsgeheim? 

  Vast en zeker. Een gloednieuwe nieuwe wet geeft u nu betere tools om uw bedrijfsgeheimen efficiënter te beschermen. Maar u moet er wel iets voor doen:

  1. Ken uw geheimen. Wat een open deur… Niet helemaal! Denk daar even over na terwijl u straks in de file staat. Van welke informatie vindt u het totaal niet erg dat uw grootste concurrent dat morgen zou weten? 

  2. Met wie deelt u uw bedrijfsgeheimen? Met uw werknemers, collega’s, zelfstandig consultants, softwareontwikkelaars? En wat als uw concurrent morgen uw beste werknemer afwerft of met dezelfde (zelfstandig) consultant gaat werken? Is uw bedrijfsgeheim nog safe? 

  3. En hoe beschermt u uw geheimen? Heeft u – zoals de wet het zo vloeiend stelt – redelijke maatregelen genomen om alles geheim te houden?

  De nieuwe wet van 30 juli 2018 laat u toe om uw bedrijfsgeheimen beter te beschermen. 

  Uw interne werkwijze, uw contracten (met werknemers, klanten en leveranciers), arbeidsreglementen en bedrijfspolicies hebben hiervoor een “refresh” nodig, waarbij vooral de onderlinge samenhang van al deze geheimhoudingsverplichtingen van het allergrootste belang is. 

  Maak er meteen werk van en contacteer ons via legal@defensis.be voor een eerste gesprek.

  Een waar verhaal: 

  Na een overname raakt een groepje werknemers echt misnoegd over de nieuwe eigenaar en diens nieuwe managers. Tijdens hun arbeidsovereenkomst, nemen ze contact op met de voornaamste leverancier van hun werkgever (een exclusief distributiecontract). Ze sturen “wat” informatie door, richten een bedrijfje op en sluiten zelf een contract af met de leverancier. Vrijheid van handel of was er sprake van een bedrijfsgeheim?